HTML

axermix

Igen, mi pereljük pertársasági formában az AXA Bankot! (Meg az Erstét is!)

Dr. Horváth Anna, az AXA I. pertársaság vezetője elmondta: „A pertársasággal azt üzenjük, hogy a devizaadósok egy része felébredt. Gondolkodik, tanul, nyomoz, kiderít, következtet, cselekszik, segíti egymást, megbízik a másikban. El mer indulni számára vadidegenekkel egyetlen közös célért, nemre, korra, felekezetre, politikai nézetre való tekintet nélkül. Semmi nem fontos, ami elválaszt, és minden értékes, ami közelebb hozhat.”

Regisztráció hozzánk: regisztracio@axermix.hu

Friss topikok

A hétfői perünket követően a média is elkezdett szélesebb körben foglalkozni az ügyünkkel. Köszönet nekik! Sajnos azonban a fórumokban és egyéb internetes közösségi helyeken mindig felvetik egyesek, hogy az ő pénzükön ne mentsenek már meg minket! Ebben teljesen igazuk van!

Az AXERMIX pertársaság tagjai - és a devizaadósok túlnyomó többsége - sosem kérték azt, hogy segítsék meg őket. Sosem kértünk vagy fogadnánk el adófizetők pénzét, hogy a mi szerződésünket kifizessük. Ezt többször, több helyen is kinyilvánítottuk. Sokan közülünk a mai napig fizetik a jócskán megemelkedett törlesztőrészleteket.

Ami miatt mi pert indítottunk, az az, hogy - szerintünk - a bank szerződése nem felel meg a törvényeknek és mindazoknak a jogi szabályozásoknak, amelyek megilletnének mindenkit, Mi elsősorban nem a nagy törlesztőrészletek ellen perlünk, hanem a jogaink betartatásáért. A per így jórészt független attól, hogy ez deviza vagy forint alapú volt, egyáltalán volt-e mögötte deviza.

Ha az ember beteg, akkor általában kórházban köt ki. Ekkor az orvos egyetemi képzése, a kórház rendszeres ellenőrzése, belső szabályai és nagyon sok jogszabály garantálja azt, hogy a legnagyobb legyen a felépülés esélye. Ha az orvos és a kórház mindent a szabályok szerint csinál, akkor csak a beteg szervezetén múlik a gyógyulás.

A mi esetünkben a műtőben az orvos szike helyett láncfűrészt fogott a kezébe, miközben Dr. PSZÁF kint kavargatta a kávéját, hogy bocs, nem megyek be, mert nincsen hatásköröm. Mi ott fekszünk az asztalon, próbáljuk mondani, megértetni az orvossal, hogy a magyarországi és európai jogok alapján csak szikét szabad használni. Még a pontos törvényeket is felmondjuk. Hasztalan. Hangunk nem hallatszik át a műtő falán.

Mi nem azt kérjük, hogy az adófizetők pénzén vastagabb cérnát vagy szebb kötést hozzanak a teljesen szétroncsolt sebeinkre. Számunkra elegendő lenne annyi, hogy rakja le már azt a fűrészt, mert jogszabály szerint itt csak szike lehetne.

Úgy véljük, hogy ha a bankok az összes vonatkozó magyar és európai jogot betartanák, akkor a devizahitelesek problémájának nagy része önmagától megszűnne, a devizatartalék érintése nélkül. De erről majd egy későbbi posztban.

Amikor a "dögöljön meg, miért volt olyan hülye hogy felvette" gondolatokat osztják, akkor reméljük elgondolkodnak azon is, hogy a most perre ment 68 adós negyedmilliárd, míg a sorban lévő többi adós több mint 1 milliárd forintról szeretné kimondatni a bírósággal azt, hogy azt a bank nem követelhetné jogosan. S ez még csak 100 szerződés. S hogy ez hogy érinti a forinthiteleseket vagy a hitelt fel nem vevőket? Ezek az emberek jelenleg nem fogyasztanak. Nem mennek el és csináltatnak új frizurát, nem mennek el tankolni, nem mennek moziba, s az igazat megvallva, kenyérre is alig jut. Akárhol is dolgoznak az őket piszkálók, ezek az emberek ott nem vásárolnak, hiszen nem vásárolhatnak. Ha kisebb a forgalom, akkor nem kell annyi eladó. Így közvetve, ha az adósok ebbe belepusztulnak, akkor nagyon sok más embert is magukkal rántanak. Így mi nem csak a magunk jogaiért küzdünk, hanem közvetve mindenki más érdekeiért is. 

Összegezve:
- Minket, így ne mentsenek meg! Főleg ne más pénzén! Mi tudunk úszni, nekünk elég az, ha a fejünket nem nyomják a víz alá!
- Ha mindenáron menteni kell, akkor azokat, akik reménytelenségükben már az öngyilkosságba menekülnének. Nekik van szükségük határozott, megoldásra, amiben az életüket újra tudják építeni. Nem a jogtalanul követelt pénznek egy részét kell elengedni, hanem segíteni a lakhatást, munkahely keresést. De ez nem szabad, hogy ajándék legyen!
- ez a mi adósságunk, nekünk kell helytállni érte!
- azért perlünk, mert véleményünk szerint több nagyon erősen kérdéses pont van a szerződéseinkben és ezen keresztül sokkal nagyobb törlesztőrészleteink és tőketartozásaink vannak, mint amennyinek jogosan lennie kellene.
- azért perlünk, hogy visszatérjünk az egyértelmű jogi keretek és egyértelmű szerződések közé. A törlesztőrészleteink az európai jognak megfelelően egyértelműen számolhatóak, átláthatóak és legfőképpen ellenőrizhetőek legyenek. 
- nem kérjük a tartozásunk ilyen-olyan elengedését, viszont a igazságot, a jogok és törvények teljes körű betartását és korrekt elszámolást igen!

Remélem sikerült tisztábbá varázsolnunk a képet.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://axermix.blog.hu/api/trackback/id/tr335119082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márta Fehér 2013.03.08. 10:01:18

Megnyerjük a pert! :) Mincs más út! :(

Mr. Genya 2013.03.08. 14:07:08

A devizahitel kérdés ma már a teljes magyar társadalmat érinti, mivel hatással van a gazdaságra. A fogyasztás stagnál, vállalkozások mennek tönkre, nő a munkanélküliség, megemelkednek a fogyasztói árak és nő az infláció.
Azok, akik olyan kijelentéssel élnek, hogy "miért vette fel, vagy a mi adónkból fizetik majd ki ezeket is"... nagyon rosszul gondolkodnak!
Az is téves, hogy az adósokat okolják! A deviza alapú hitelek esetében a mindenkori kormányoknak, a PSZÁF-nek és a Bankszövetségnek, a bankoknak van csak és kizárólag felelősségük! A nemzetgazdaságnak eddig is mérhetetlen károkat okoztak és amennyiben nem lesz valódi, élhető megoldás ezt az országot egy évszázadra le lehet írni.
Hazudnak, vizionálnak és szépen lezüllesztik a társadalmat, azért, hogy egy szűk réteg jól éljen (belőlünk éljen).
Nem jól van ez így! Az adósokat nem megmenteni kell, hanem jogbiztonságot teremteni és a jogrendet pártatlanul fenntartani!
Jelenleg a jogállamiság kérdése nagyon ingoványos.
Mások fontos kérdés, a felelősök bíróság elé állítása, elszámoltatása. Azok, akik felelősek a kialakult helyzetért jelenleg is fontos beosztásban tevékenykednek a pénzügyi vonalon és élvezettel nézik végig, ahogy az embereket kifosztják vagyonukból. A politikai elit is felelős ezért, hiszen tétlenül nézi és törvényekkel legalizálja ezt a szabad rablást, pusztítást amit a bankok és a végrehajtók okoznak.
Nagy a baj és nem a devizaadósokat kell okolni ezért! A felelősök itt élnek köztünk, csak el kellene őket fogni és bebörtönözni őket teljes vagyonelkobzás mellett! Ez a vagyon elegendő lenne ahhoz, hogy az okozott kárt ne a tisztességes adófizető állampolgárok fizessék meg!
ELÉG VOLT!

gh14 2013.03.14. 09:09:18

Én csak azt szeretném megtudni, hogy mi a cél?
A bankok engedjék el a követelést? Az sem jó, akkor a bankok bedőlnek, tömegesen kivonulnak, összeomlik a pénzügyi rendszer. Ez sem jó senkinek.

AXERMIX Pertársaság · http://axermix.hu 2013.03.14. 09:13:38

@guti.haz14: Ahogy a poszt is fogalmaz: "ez a mi hitelünk, nekünk kell helytállni érte. Ha megnézed a axermix.hu-n található videót, ott is kifejtjük, hogy a hitelt vissza kell fizetni. Csak nem mindegy, hogy annyit kell visszaadni, amennyit a bank jogosan követel, vagy annyit, amennyit jónak gondol.

A hitellel nincs bajunk. Jó és szükséges dolog, segít bizonyos élethelyzetekben továbblépni. Amivel nekünk gondunk van az az, hogy a bankok pénzügyi manőverei jóval kiléptek a jogilag elfogadható és nagyon pontosan meghatározott keretekből.

Gábor Kovács 2013.03.14. 10:58:36

Ez a baj, hogy ezt terjed el a köztudatban!Nem veszik észre ezek az emberek, hogy teljesen tönkrement az ország? A bankok kamion számra talicskázzák ki a pénzt, a jogtalan követelések miatt nincs belső fogyasztás, a munkaképes fiatalok jó része kivándorol!

AXERMIX Pertársaság · http://axermix.hu 2013.03.14. 11:00:04

@Gábor Kovács: Mi is így látjuk. De amíg megragadunk a "tücsök vs. hangya" dolognál, addig nem lehet érdemben megérteni a problémát.

Gábor Kovács 2013.03.14. 11:07:26

Én is az Ella/AXA bank ellen akarok keresetet indítani, elindultam, hogy megkeressem a lehetőségeimet. Sok csoporttal kapcsolatban állok és nagyon sok tanácsot felhasználható anyagot kaptam már. Érdekelne a pertársasához való csatlakozás lehetősége is!

AXERMIX Pertársaság · http://axermix.hu 2013.03.14. 11:11:34

@Gábor Kovács: axermix.hu-n vannak a csatlakozási kontaktok.

Jöhettek sokan, szerveződnek az újabb PT-k.

Nincs tagdíj, mivel nem vagyunk szervezet és mindenki a saját idejével próbál segíteni másoknak, hogy a saját PT-iket megalapítsák.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.03.20. 12:52:27

Nagyon jó írás, bár engem közvetlenül (még) nem érint, de nagyon sokan vannak az ismeretségi körömben akiket igen. Sok sikert kívánok!
süti beállítások módosítása